Grip enfeksiyonu bir virüs kaynaklı solunum yolu hastalığıdır. Hastalık enfekte olan bir kişinin hapşırması, el teması gibi su damlacıkları şeklinde havadan yayılır. Virüs vücuda girdikten 2-3 gün sonra belirtiler gösterir. Bu sürede birey dirençli de gözükse etrafındaki bireylere de hastalığı bulaştırır. Dolayısı ile hastalık hızlı bir şekilde salgın haline gele bilir. Virüs yapısında bulundurduğu protein zincirlerinin sürekli değişim göstermesi sebebiyle her seferinde kendini organizmamıza farklı bir yapı olarak tanıtmayı başarır.Bu da organizmamızın bağışıklık kazanmasını zorlaştırır. Bu durum ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek adına koruyucu aşılar önemli bir rol oynar.
Başlangıç olarak halsizlikle başlayan hastalık, kemik ve eklem ağrıları, kas güçsüzlüğü belirtisi, burun akıntısı, hapşırma, ateş, titreme, kuru öksürük, baş ağrısı belirtileri gösterebilir. Belirtiler 8 gün sonra azalır veya kaybolur.
Tedavi Yöntemleri;
Bağışıklık sistemini güçlendirmek adına her türlü girişim hastalığın bulaşmasını engellediği gibi bulaştığında kurtulmayı da kolaylaştırır. Bu zaman içinde, beslenmeye biraz daha fazla dikkat etmek gerekir. Grip hastalarının mutlaka dinlenmeleri gerekir. Bol sulu besinlerle beslenmek iyileşmeyi hızlandırır.