Yaz Hamileleri İçin 7 Öneri

Makaleler > Kadın Doğum

Yaz Hamileleri İçin 7 Öneri

Mevsimin değişimi ile beraber hava şartları anne ve anne adayları için oldukça zor bir hale geldi. Sıcak havalar, hamileler için oldukça zorlu bir dönem anlamına geliyor. Hormonların değişimi ve kan akışının hızlanmasına bağlı olarak hamilelerin vücut içi sıcaklığının artmaktadır. Uzmanlar, anne adaylarını bol bol su içmeleri konusunda uyarıyor.

Yaz Hamileleri için 7 öneri

Su İçmeyi Unutmayın

Gebelikte önemli noktalardan biri de sıcak havalarda bolca sıvı tüketimidir. Uzmanlar Günde 2,5 litre su içilmesi gerektiğini vurguluyor. Hamilelik döneminde vücudunun susuz kalması durumunda rahimde kasılmalara hatta erken doğuma bile neden olabilmektedir. Kahve ve çay gibi kafein içeren içecekler, vücutta şişkinlik yaratan tuzlu gıdalardan ve gazlı içeceklerden kaçınılması son derece önemlidir. Sıcak havalarda anne adaylarının buzlu, nane ve limon aromalı içecekler tüketmesi ve mevsim meyvelerini yemesi önerilir.

Gerekli olmadıkça 11.00 – 15.00 arasında dışarı çıkılmamalı

Günün en sıcak saati olan öğle öncesi ve sonrasında gerekmedikçe sokağa çıkılmaması gerekmektedir. Gölge ve hafif esintili yerler tercih edilmelidir. Çünkü gün ışığında su kaybı da artacaktır. Ayrıca kişi klimalı ortamlarda bulunuyorsa, ortamın çok soğuk olmamasıda önemli bir ayrıntıdır. Unutulmamalıdır ki ani ısı değişimi vücut direncini etkilemektedir.

Güneş Kremi Kullanın

Hamilelikle artan melatonin hormonuna bağlı olarak cilt kolayca bronzlaşmaya ve lekelenmeye eğilimlidir. Güneşe çıkmadan yarım saat önce uygun güneş kreminin kullanılması tavsiye edilir.

Tuzu Azaltın

Sıcak havalarla beraber artan ödem önlemek için tuz alımının en aza indirilmesi gerekmektedir. Tabi ki tümüyle de kesilmemesi gerekmektedir. Çünkü annenin ve bebeğin bir miktar tuza ihtiyacı vardır. Eğer anne adayının ayaklarında şişlik varsa, ayaklar soğuk suyla yıkanıp yukarı kaldırarak şişliklerin önüne geçilebilir.

yazın hamilelerin dikkat etmesi gerekenler

Egzersiz Yapın

Egzersiz yaparak hızlıca kilo alımını engelleyebilirsiniz. Yürüyüş yapmak dışında yüzerek ve bisiklete binerek fiziksel aktivitede bulubulabilirsiniz . Hamilelik döneminde yüzme oldukça faydalıdır. Yüzmeyle vücutaki tüm kaslar çalışır. Bunun yanında, psikolojik bir rahatlamada sağlanır. Ancak, egzersiz sonrasında kaybedilen suyu tekrar almayı da unutulmaması gerekir.

Hafif Gıdalar Tüketin

Yağ bakımından az, sağlıklı, hafif gıdaların tüketimi sindiriminizi zorlanmaması açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle özellikle fırın yemeklerinden uzak durmak gerekmektedir. Aynı zamanda, yemek sonrasında hemen sıcak havaya çıkmamanız diğer önemli noktadır.

Dinlenin

Yüksek ısı ve nem bacaklarda, bileklerde ve ayaklarınızda şişmeye neden olabilir. Bu nedenle gün için 30 ila 60 dakika istirahat etmek önemli bir detaydır. Ayrıca ellerde görülen şişmeler için takıları çıkarmak yerinde bir eylem olacaktır.

 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: