Gözaltı Morlukları Neden Oluşur?

Makaleler > Dermatoloji

Gözaltı Morlukları Neden Oluşur?

Gözaltı morlukları hemen hemen hergün karşımıza çıkan bir cilt problemidir. Peki bu morlukların sebebi nedir?

Göz Altı Torbaları Neden Oluşur?

Gözaltı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları aileden ve çevresel nedenlere bağlı olabilmektedir. Bunların yanında fazla tuz tüketimi, stres, yorgunluk, uykusuzluk ve alkol gözaltı morluklarına sebep olabilmektedir. Uzmanlar, göz altı morluklarına demir eksikliği anemisi, bazı karaciğer rahatsızlıkları ve bazı böbrek problemlerinin de sebep olabileceğini belirtmektedirler. Bunlar dışında neden olabilecek etkenler ise;

  • Alerjiye sahip kişilerde göz altı morluklar sıklıkla görülmektedir. Göz ve burunda meydana gelen akıntılarla birlikte damarlarda biriken kan damarların belirginliğinide arttırır, bu durum göz altında mor bir görünüm oluşturur.
  • Sağlıklı beslenmeyen insanlarda göz altı morlukları görülmektedir. Cilt ihtiyacı olan vitamin ve minerali almadığından renk değişikliği ve morarmalar belirmektedir.
  • Yaşın ilerlemesiyle kırışıklıklar ve sarkmalar göz altı bölgelerinde gölgelenmelere ve rengin koyulaşmasına neden olmaktadır.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morluklarını giderebilmek için öncelikle nedenini bilmemiz gerekmektedir. Eğer bu morarmalar bir rahatsızlık sonucu ise sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı uyku düzeni, bol su tüketimi gibi önlemler alınabilir. Zararlı madde alışkanlıklarının azaltılması önemlidir. Bunların yanında göz çevresinde dolaşımı hızlandıracak masajlar sayesinde K  ve C vitamini içeren kremler ile de hafifletilebilir. Bilinen bazı bitkisel kürler ve lazer yöntemler ile de morarma sorunu çözülebilmektedir.

Tamamen Kurtulmak Mümkün Mü?

Göz altı morluklarının tedavisi kişiden kişiye değişen sonuçlar gösterebilir. Kozmetik ürünler ile bu bölgede dolaşımı hızlandırarak hücre yenilenebilir. Bunlar kısmi olarak halkaların azalmasına yardımcı olur ancak uzun ömürlü bir etki göstermezler. Her rahatsızlıkta olduğu gibi bu durumda da sorunun kaynağı bulunmalıdır. Örneğin; alerji kaynaklı bir sorun var ise tedaviye başlanmalı ve nemlendirici kullanılmalıdır.

Doğal Çözümler Neler?

  • Soğuk damarlarda büzüşmeyi sağlar. Kılcak damarların geri çekilmesi sağlanır. Soğuk kompres birçok şekilde uygulanabilir. Örneğin; temiz bir havluyu buzlu bir suya batırıp, gözünüze bastırabilirsiniz.
  • Patatesin içindeki nişasta onarıcı bir etkiye sahiptir. Bundan dolayı, sabahları morluklarınızdan çabucak kurtulmak için dilimleri keserek 5-10 dakika gözlerinizde bekletebilirsiniz.
  • Herkesçe bilinen bir yöntem ise salatalık! İçinde vitaminler ve potasyum bulunanmasından dolayı cildi yumuşatma etkisine sahip olan salatalık soğuk olarak göz üstüne konulduğunda morlukları hafifleteek ve torbaların azalmasını sağlayacaktır.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: