Ramazan Ayında Yapılan Hatalar

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Ramazan Ayında Yapılan Hatalar

Normal beslenme düzeninin değiştiği, bedenin, nefsin, terbiye edildiği ramazan ayında, herkesin beslenme konusunda yaptığı belirli hatalar var. Bu hataların bazıları yaşam enerjinizi düşünüyor, bazıları ise ramazandan sonra kilo alınmasına neden oluyor.

Ramazanda En Çok Yapılan Hatalar

Hızlı Yemek Yemeyin!

Hızlı yemek yemek en sık yapılan hatadır ve ramazan ayının ardından normale dönemeyen yeme hızı sizin kilo almanızı sağlayacaktır. Hepinizin bildiği gibi çiğnenmeyen yiyecekler midemizi zorlar ve çalışma şeklini etkiler.

Mutlaka Sahur Yapın!

Sahur yapmadan oruç tutmak, ramazan ayında yapılan çok önemli bir hatadır. Sahur gün içinde dinç olmanızı sağlarken iftara kadar olan enerjinizi koruyabilmenizi sağlar. Sahur yapmadan iftar yapmanın da hem daha çok yemek yedirdiği, hemde sağlığa oldukça zararlı olduğu bilinmektedir.

Meyve Yiyin

Yeme düzenimizin değişmesiyle, iftardan sonra tatlı yememek adına çok fazla meyve tüketmek, kilolarıda beraberinde getirirken, kararında yemek gerektiğini unutmamalısınız!

Süt ve Süt Ürünleri

Süt ürünlerini tüketmeyen bir kesim her ramazanda mutlaka vardır. Sahurda ve iftar sofralarında yer bulamayan bu ürünlerin tüketilmesi, protein ve kalsiyum açısından oldukça önemliyken tok kalmamızada yardımcı olmaktadır.

Şerbetli Tatlılar

Acıktığımızda ve enerjimiz düştüğünde gözümüz hiçbirşey görmez. Haliyle şerbetli bir tatlıya kimse hayır diyemez. Aslında bu durum oldukça normaldir gün boyu halsizleşen bedeniniz kalor ve enerji isteği ile tatlıya yönelebilir. Ancak, şerbetli tatlılar ramazanın en önemli kilo kaynağıdır. Bu nedenle, tatlı özelliklede şekerli tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yemek Sonrası Uyumak

İftardan sonra hepimize bir ağırlık çöküyor. Bu durumu çay veya kahve içerek giderebileceğinizi düşünmeyin ve 30 dakikalık bir yürüyüşe çıkın. Bu aktivite hem kilo almamanıza yardımcı olurken hemde kalp sağlığınız için oldukça önemlidir.

İftar Sonrası Tüm Sıvı Çeşitlerini Tüketmeye Çalışmak

Yapılan hatalardan biriyse susuz kalan vücudu tüm sıvı çeşitleriyle doyurmaya çalışmaktır.içtiğimiz, limonata, şerbet, kola veya gazoz gibi içeceklerin hem kalorisi yüksek hemde sağlık için oldukça yanlıştır. Sindirimin boş olduğu bu zamanlarda öncelik olarak su içilmelidir. Çünkü vücut uzun saatlerin ardından suya ihtiyaç duyması oldukça doğaldır.

İftarda Sofradaki Herşeyi Yemek
İnsanların büyük bir çoğunluğu, uzun saatler aç kaldığından dolayu iftar saatinde sofradaki herşeyi yiyebilme hakları olduğunu düşünürler. Fakat, iftarda yalnızca vücudun ihtiyaç duyduğu kadarının alınması gerekmektedir.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: