Metabolizmanızı Hızlandırmak İçin 6 Öneri

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Metabolizmanızı Hızlandırmak İçin 6 Öneri

Kilo vermekte zorlanıyorsanız metabolizmanızı hızlandırmanız gerekli, bunun içinde bazı stratejilere ihtiyacınız var demektir.

Metabolizma nasıl hızlanır?

Ağırlıklarla Çalışın

40 yaşından sonra metabolizma hızı 10 yılda % 2-4 civarında yavaşlar. Bu durum kilo vermeyi giderek daha da güçleştirir. Kilo vermeye çalışırken kaslarınız da erir. Öyle ki verilen her kilonun % 70’i yaü %30’u kaslardan oluşmaktadır. Fakat, egzersizler ile hem yağ yakabilir, hem de kas kaybını önleyebilirsiniz. Doktorunuzdan onay aldıktan sonra haftada en az 3 kez spor hocası kontrolünde kaslarınıza zarar vermeden kas güçlendirici çalışma yapmak bunun en hızlı ve basit yoludur. Böylece hem vücut formunuzu korur hem de yağları yakabilirsiniz. Bu çalışma dinlenme halindeki metabolizmanızı da %8 hızlandırır. 56 günün sonunda koşu bandında koşanlar 2 kg’den fazla verirken hiç kas yapmazlar ancak fazladan kas çalışmasında bulunanlar 5 kg yağ kaybederken vücutlarına 1 kg kas kazandırırlar.

Metabolizmayı Hızlandırmak İçin ağırlıkla çalışın

Platoyu Aşın

Kilo vermeye çabalayanların fazlaca karşılaştıkları bir durum ise 5-10 kiloyu kolayca verdikten hemen sonra tartının oynamadığı bir evreye girme durumuna plato evresi denmektedir. Bu evre yaklaşık 2-3 hafta sürebilmektedir.artık daha yoğun çalışsanız ve az kalori alsanız bile vücut kilo veremez. Yaşla birlikte bu etki daha da artar. Bu nedenle egzersiz programının sık sık değiştirilmesi gerekmektedir. Diyelimki bu hafta vücudunuzun üst bölümünü çalıştırıyorsanız öbür hafta alt tarafını çalıştırmalısınız.

Metabolizmanızı hızlandırmak İçin Daha az Kalori Alın

Egzersizimi Yaptıktan Sonra Sadece Yatsamda Olur.

Bir egzersiz programına başladığınızda genelde aktiviteleri azaltırsınız. Haftada iki kez egzersiz yapan kişiler belki yorgunluk, belki de bilinçaltı bir etkiyle bedensel hareketlerini azaltırlar. Oysa bu hareketler azımsanmayacak kadar fazla kalori yaktırmaktadır. Bu nedenle, spora başladıktan sonra aktivitelerinizi stabil bir biçimde devam ettirmeniz gerektiğinin bilincinde olmalısınız.

Spor Yapıyorsunuz Diye Fazla Yemenize Gerek Yok

Egzersiz yapılırken en fazla düşülen hatalardan biriyse yemek yemeyi arttırmaktır. Araştırmalara göre egzersiz yapmaya başlayanların eskisine göre fazla yiyerek 270 kalori daha fazla aldığı ortaya çıkmaktadır. Bu durum yaktıkları kalorinin birçoğunu fazla yiyerek tükettikleri anlamına gelmektedir. Egzersiz sonrası açlığı önlemek adına yoğurt veya muz gibi şeyler yemek egzersiz sonrasında yemeğe saldırarak çabanızı boşa harcamanızı engelleyebilirsiniz.

Metabolizmanızı hızlandırmak için su için

Su İçin!

Günde en az 6 bardak su içmemiz şart. Düzenli su içen insanlar, sadece çay, veya kahve ile su ihtiyaçlarını karşılayanlara göre günde yaklaşık 200 kalori daha az almaktadır. Alman uzmanlara göre Suyu soğuk içtiğinizdeyse 50 kalori daha fazla yakılmasını sağlıyor. çünkü vücut soğuk suyu kendi sıcaklığına ulaştırmak için kalori yakıyor.

Metabolizmanızı hızlandırmak için kahve için

Spor Öncesinde Kahve İçin

Daha uzun bir antreman yapmak için spor öncesinde tüketilen kahvenin faydası oldukça yüksek. Daha fazla efor sarf etmenize yardımcı olurken, egzersiz sırasındaki kas ağrılarını ve acılarını daha az hissetmemizi sağlar. L- Carnitine etkisinde bulunarak spordan en yüksek verimi almamızı sağlar.

 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: