Selülit Önlenebilir Mi?

Makaleler > Kadın

Selülit Önlenebilir Mi?

Selülitiniz mi var? Yalnız değilsiniz. kadınların yaklaşık %90’ında kendisini gösteriyor. Üstelik bu problemin kilo ile de alakası yok, yani zayıf ve fit olmanızda selülitinizin olmaması için bir neden değil. genelde bilinenin aksine selülit sadece kilo kaynaklı bir sorun değildir. Kilo vermesiyle alakalı bir sorun olmadığından, yağ kaybederek maalesef ki selülitleriniz yok olmayacak. Bu nedenle bu sorundan kurtulmaya yönelik bir yaşam tarzı benimsemeniz gerekmektedir.

Selülit Nedir?

Selülitin daha çok kadınlarda görünmesinin temel nedeni kadınlardaki dermatolojik farklılıklardır. Deriyi bir ağ gibi saran destekleyen ve ona sıkılık veren kolojen lifleri, kadın vücudunda yağ hücrelerinin toplanıp birikmesine daha müsait bir yapıdadır.Yapılan araştırmalara göre genetik faktörlerde selülit probleminde etkili, eğer akrabalarınızdan bir kadının selüliti var ise muhtemel olarak sizinde selülitinizin olma ihtimali yüksektir. Bu nedenledir ki bazı kilolu kadınlarda selülit daha az görünür. Çünkü bu türdeki kadınlar vücudundaki kolojen liflerinin yapıısı erkek vücudunda bulunanlarla benzerlik gösterir, böylece selülit büyük oranda engellenmiş olur. Aynı şekilde zayıf kadınlardada kolojen liflerinden kaynaklı olan sorun nedeniyle selülit görülebilir. Bu nedenle ne kadar kilo kaybederseniz kaybedin, selülitleriniz geçmeyebilir.

Selülite Neden Olan Faktörler 

  • Selülit vücudunuzun arınmaya ihtiyacı olduğunu gösteren bir işarettir. Yağ, yanlış beslenme sonucu olarak çıkan toksik maddeler selülitin oluşmasının en büyük nedenidir.
  • Son moda sağlıksız yapılan diyetler.
  • Hormonal faktörlerin rolü selülit oluşumunda fazladır. Çeşitli araştırmalara göre östrojen, insülin, noradrenalin, tiroit ve prolaktin hormonlarının selülitin oluşum sürecinde rol oynadığı belirtilmektedir.
  • Kötü beslenme ve yanlış diyetler sonucunda sık sık kilo alıp vermek, selülitin önemli bir sebebidir.
  • Sigara ve kahve tüketimide sigara tüketimi.

selülit nedir? tedavi yöntemleri nelerdir?

Selülit Önlenemez mi?

Günümüzde pek çok kadın görüşünden rahatsızlık duymasının sebebi olan selülitten kurtulma yollarını aramaktadır. Ancak tıbbi olarak kesin çözüm niteliğinde bilimsel bir yöntem bulunmamaktadır. Bu nedenle çare olarak yağ aldırmak gibi yöntemler tavsiye edilmez çünkü sonuç daha da kötü olabilir. Bunların aksine tıp dünyası, doğru bir beslenme ve egzersiz programıyla, dışarıdan alınacak yöntemlerden çok daha fazla fayda sağlanabileceğinden hem fikirdir.

 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: