Yazın Meyve Tüketmenin Yararları Nelerdir?

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Yazın Meyve Tüketmenin Yararları Nelerdir?

Meyveler vücudumuz için gerekli olan bol miktarda karbonhidrat, mineral ve vitaminler içeren önemli bir besin grubudur. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle beraber meyve çeşitliliği gittikçe artmaktadır. Her meyvenin mevsimi farklı olduğu gibi, aynı mevsimde olsa bile bütün meyvelerin içeriğide farklıdır. Peki yazın oldukça fazla tüketilen bu meyvelerin yararları nelerdir?

Yazın meyve tüketmenin faydaları

Sağlıklı Beslenmek İçin Meyve Tüketin!

Günlük tüketilen besinler arasında olan ve olmasada yeme programımıza eklememiz gereken meyveler mineral, vitamin ve antioksidan bakımından zengin bir besin grubudur. Vücudumuzu oksidatif strese karşı antioksidanlar korumaktadır. Meyvelerin diğer bir yararı ise yüksek posa sayesinde bağırsak faaliyetlerine yardım etmesidir. Özellikle yaz meyvelerinin içerdiği antioksidan kansere ve birçok hastalığa kalkan olmaktadır.
Yazın Neden Meyve Tüketilmelidir?

Yaz aylarında tükettiğimiz meyveler vücudu kanser, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarına karşı korurlar. Ara öğünlerde tükettiğinizde şekeri düzenlememize yardımcı olmaktadır. Ancak aşırıya kaçılmaması gereklidir, fazla tüketilen meyveler içerdiği şeker ve karbonhidrat bakımından zengin olduğundan kilo almamız kaçınılmaz olacaktır.
Yaz dönemlerinde artan koku ve tatlardan dolayı daha az yemek yenirken daha hafif besinler tercih edilmektedir. Meyveler tat ve kokuları ile yaz aylarında bize bu konudada oldukça yardımcı olmaktadırlar. Ayrıca yüksek miktarda su içerdiği için bize bu konudada oldukça yardımcı olurlar.

Yazın En Çok Tercih Edilen Meyvelerin Yararları

Çileğin yararları nelerdir?

Çilek

Bu küçük meyveler içlerinde çok fazla C vitamini, potasyum, lif ve antioksidan barındırmaktadırlar. Bir tabak çilek bağışıklık sisteminizi desteklerken, kolesterolünüzü düşürür kan basıncınızı dengeler. Diğer bir yandan c vitamini gözler için oldukça yararlıdır, katarağı önler. Diğer bir yandan içerdiği folik asit ve b vitamini hamileliğiniz sırasında bebeğiniz için oldukça yararlıdır.

Böğürtlenin Yararları Nelerdir?

Böğürtlen

Böğürtlenler çok büyük C, K vitamini ve antioksidan kaynağıdır. Kanserli hücrelerle savaşmalarıyla bilinirler. Bunların yanında, bağışıklık sistemini geliştiriyor ve kalp hastalıklarını riskinide azaltıyor. İçerdiği lif bakımından zengin olmasıylada bilinen böğürtlen özellikle yazın smoothie yapımındada sık sık kullanılan ve ferahlatan bir lezzet.

Kavun yararları nelerdir?

Kavun

Özellikle Türkiye’de oldukça fazla tüketilen ve yaz sofralarımızın vazgeçilmezi olan kavun, düşük kalorili oluşuyla bilinmektedir. A, C vitamini ve beta karoten bakımından oldukça zengindir. Stresi azaltmanın en kaliteli yolu olan kavun mutluluk hormonu salgılatmanında en iyi yoludur. Potasyum içeriğiyle kalp atışlarımızı normalleştirirken beyne oksijende sağlar. Ferahlatan ve bir çok içecektede kullanılan bu meyveyi tüketmemek için nasıl bir sebebiniz olabilir ki?

Kirazın yararları nelerdir?

Kiraz

Kim kirazları sevmez ki? Yapılan araştırmalara göre kiraz içerdiği melatonin sayesinde uykunuzu düzene sokmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca, eklem ağrılarına ve diyabete iyi geldiği, kilo vermeye yardımcı olduğuda biliniyor.

narın yararları nelerdir?

Nar

Kendine has bir renge sahip olan nar, meyve suları ve smoothie’lerin vazgeçilmezidir. Ancak ferahlatıcı etkisiylede mutlaka tüketilmesi gereken bir meyvedir. Kalbiniz için çok iyi bir arkadaş olan nar, kolesterolünüze yardımı olurken damar tıkanmalarına karşı korur. Kalp atışınızı normal düzenine sokar.

Karpuzun yararları nelerdir?

Karpuz

Bütün zorluğu eve getirmekte olan karpuzu tatmamız bize yaşattığı tüm sıkıntıyı unutturabilme özelliğine sahiptir. Karpuz tamamiyle bir potasyum, antioksidan, karotenoyid, karbonhidrat, A, B6, C vitaminleri, lif, kalsiyum, sodyum ve sağlıklı protein içermektedir. İçerdiği mineraller ile kalp hastalıklarını önler kanser tiplerinden korur, saç zayıflığına ve göz sorunlarına iyi gelir.

Şeftalinin yararları nelerdir

Şeftali

Herkesin sevdiği şeftali, vitamin, mineral ve antioksidan içermektedir. Gözlere ve deriye yaz aylarında oldukça iyi gelen şeftali toksinleri atmamıza yardımcı olur. Düşük kalorisiyle tatlı ihtiyacımızı azaltır ve kilo vermemizede yardımcı olur.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: