Baş Ağrısına Doğal Çözümler

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Baş Ağrısına Doğal Çözümler

11 ayın sultanı ramazan ayının gelmesi ile ilaç almadan baş ağrısı nasıl geçer sorusu daha çok ön plana çıkmaya başladı. Baş ağrılarının birçok nedeni vardır. Ancak bu durum ramazan ayında, genelde yeterli su almadığımızdan kaynaklanmaktadır. Oruç tuttuğunuz veya ilaçlar midenize zarar verdiği için ağrı kesici içemiyorsanız, alternatif tıp burada sizler için devreye giriyor. Çoğu kişi için ortak bir sağlık problemi olan baş ağrısıyla gün içerisinde pek çok kez karşılaşıyoruz. Öğreneceğiniz doğal yöntemler ile bu sorundan artık kurtulabileceğiz. Peki bu doğal yöntemler nelerdir?

Baş ağrısına doğal çözüm

Lavanta Yağı

Baş ağrısına oldukça iyi gelen doğal yöntemlerden biri olan lavanta yağı güzel bir kokuya sahip olmasının yanında baş ağrısına da iyi geliyor. Uygun kullanım için 2 bardak kaynamış suyun içine 3-4 damla lavanta yağı ekleyebilir, bu suyun buharını koklayarak baş ağrısı probleminizden kurtulabilirsiniz.

Baş ağrısı için lavanta yağı

Nane Yağı

İlaç kullanmadan baş ağrısını nasıl geçirebileceğinizi merak ediyorsanız nane yağı sizin için tam bir çözüm olabilir. Yine kaynar suyun içine bir miktar eklenildikten sonra, buharını soluyarak baş ağrısı sorunundan kurtulabilirsiniz.

Fesleğen Yağı

Baş ağrısını tedavi eden doğal ürünlerden biride fesleğen. Baş ağrısını doğal bir yöntemle tedavi eden fesleğen yağı, güçsüz kaslara da çok iyi gelen bir ürün olarak tercih ediliyor.

Baş ağrısı için fesleğen yağı

Keten Tohumu

İçinde bol miktarda Omega 3 barındıran keten tohumu baş ağrısı sorununu çözmekte oldukça etkili. Baş ağrısının neden olduğu iltihaplara iyi gelen Omega 3 bu şekilde baş ağrısı sorununada çözüm buluyor.

Güneşten Uzak Durun

Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, yoğun güneş ışığı, sıcak ve susuzluk baş ağrılarına neden oluyor. Migrenlerin önüne geçmek için yaz günlerinde plaj şemsiyesi altında durmakta ve güneş gözlüğü takmakta fayda var.

Sıcak Duş Alın

Birçok kişiyi genellikle bağ ağrısı çektiğinde soğuk suyu tercih etmektedir. Ancak uzmanlar bu gibi durumlarda buharla doku bir duşun bizim asıl ihtiyacımız olan şey olduğunu söylüyor. Uzmanlar baş ağrısıyla uyanılan vakitlerde yatakta kalmaya devam edip geçmesini ummaktansa, kahvaltı yapıp kahve içtikten sonra sıcak bir duş alınmasını öneriyor.

Başınızın Arkasına Masaj Yapın

Başınıza masaj yaparak migren ağrılarını azaltabilirsiniz. Uzmanlar başın arka kısmından ense köküne yapılan masajın migren ağrısını azalttığını vurguluyor.

Baş ağrısı için masaj yapın

Düzenli Boyun Egzersizleri Yapın

Boyun kaslarını gevşetmek ve güçlendirmek kronik baş ağrılarınızın önüne geçebilir.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: