Kendine Güvenen İnsanların 5 Alışkanlığı

Makaleler > Nöroloji - Psikiyatri

Kendine Güvenen İnsanların 5 Alışkanlığı

Her daim kedinize güvenemiyorsanız endileÅŸelenmeyin. Bu cümle kulaÄŸa pek motive edici gelmese de DR. Alice Boyes, insanın iÅŸini en iyi biçimde yapması için hem kendine güvenmesi hem de kendinden ÅŸüphe duyması gerektiÄŸini bize anlatıyor. Biraz kendinden ÅŸüphe duymak, daha fazla ÅŸey öÄŸrenmemiz veya bir ÅŸeyde daha çok çalışmanız gerektiÄŸini söylüyor.

Kendine güvenen insanların 5 alışkanlığı
Gelecekteki kiÅŸiliÄŸinize karşı biraz ÅŸefkat gösterin. Gelecek kiÅŸiliÄŸiniz için özen göstermek, bu öÄŸleden sonra benzin deposunu fullemek kadar kısa vadeli fiilleri kapsayabilir, çünkü yarın sabah yoÄŸun bir sabah geçireceksinizdir ya da yaÅŸlandıkça daha saÄŸlıklı olmak için ÅŸimdi egzersiz yapmak gibi uzun vadeli bir hedef de olabilir. “Egzersiz yapmak istemiyorum.” diyebilirsiniz tabi ki. Ama gelecekte eminim kendinizi takdir edeceksinizdir.

Kendi kendinize ÅŸefkatli ve gerçekçi konuÅŸmalara alıştırın. Unutmayın kendinize ÅŸefkatli konuÅŸurken kendinize acımıyorsunuz, gerçeÄŸe iyimserlikle yaklaşıyorsunuz! Ne zaman acı çektiÄŸinizi, kendinizi rahatlattığınızı ve kendinize “ yarın yeni bir gün” olduÄŸunu söylemelisiniz böylece kendinizi tercih ettiÄŸiniz, ÅŸekilde idare edemediÄŸinizde bile kendinizi kabul etmenize yardım edersiniz.

Kendine güvenen insanların alışkanlıkları

Önce Anlamaya Çalış Sonra Anlaşılmaya Çalış

Stephan R. Covey’inde özellikle bahsettiÄŸi öneriler arasındada yer alan bu alışkanlık birinin ihtiyaçlarını anlayıp çözüm sunmak onu konuÅŸarak ikna etmeye çalışmaktan daha akıllıca olduÄŸu üzerinedir. Karşınızdakinin ne istediÄŸini ve hissettiÄŸini gerçekten anlamaya çalışın. Tek önemli olanın sizin aklınızdakiler olduÄŸunu düÅŸünmek hatadır ve kendine güvenin iÅŸaretide deÄŸildir.

Amacınızı ve anlamlı deÄŸerlerinizi ve hedeflerinizi hatırlayın. Hedefleri ve yaÅŸam misyonunuzu kendinize, hatırlatmak, önemli araÅŸtırmalara göre size daha fazla irade, sebat ve özgüven verebilir. DeÄŸerleriniz sizi gerçek kimliÄŸinize yönlendiriyor, kim olduÄŸunuzun özüne iÅŸaret ediyor.

Kendine güvenen baÅŸarılı insanların alışkanlıkları

Hayır Demeyi ÖÄŸrenin

Kendine güvenen baÅŸarılı insanlar, negatifliÄŸe ek iÅŸe ve zaman kaybı olacak aktivitelere hayır diyerek, üretkenliklerini artırmaya odaklanabileceklerini bilirler.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: