Kilo Almanın Bilinmeyen Nedenleri

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Kilo Almanın Bilinmeyen Nedenleri

Kilo almak sadece beslenmeyle alakalı bir durum değildir. Farkında olmadığımız ya da gözden kaçırdığımız bir çok sorunun bir araya gelmesinden dolayı kilo alabiliriz.

Kilo vermek hiçte zor değil

Psikolojik Nedenler

Bazı psikolojik rahatsızlıklar da kilo almamıza neden olabilir. Stres ve depresyon kilo almayı tetikleyen en önemli etmenlerden biridir. Bunun temel nedeni bu sorunların çözümünü fast food gibi fazla kalori içeren gıdaları tüketerek mutlu olacağımızı sanmamızdan ileri gelir. bu hastaların bir kısmında tıkanırcasına yeme krizleri ve gece atıştırmaları fazla görülür.

Paratiroid Azalması

Tiroit hormonundaki azalma metabolizmada sorunlara neden olur. Karbonhidratların yakılması güçleştirir. Paratiroid hormonunda azalma var ise, vücut kalsitonin sıkıntısı çekmeye başlar. Bu durumun tedavisi yapılmaz ise kemik erimesiyle karşılaşılır. Genelde gıda seçiminde bizi yanıltan bir zaaf ve ruh durumu yaratır. Hasta sağlıksız karbonhidrat yemek için can atar!

Beyinin Metabolik Ritminde Azalma

Beyin metabolizmasının, ritmi ve gücü zayıflayacak olursa, tükettiğimiz kalorileri etkili biçimde yakmakta zorlanır. İnsanda birden fazla tıbbi sıkıntı var ise, örneğin aynı zamanda hem menopozda, hem depresyonda ise ve birde tansiyon sıkıntısı varsa, bu oran daha da azalır. Kalp-damar sorunları kan basıncındaki değişimler, beynin metabolik ritmini düşürür.

Menopoz Etkisi

Östrojen ve testesteron kalorileri yakmak için beyni uyaran iki hormondur. Progesteron ise gerginliği azaltır. Uygu kalitesini geliştirir. Böylece gereksiz gıdalara ihtiyaç duymazlar. Ancak kadınlarda 30 yaşından itibaren, östrojen,progesteron ve testesteron hormonları düşmeye başlar böylece her on yılda vücuda birkaç kilo fazlası yapışıp kalır.

Uykusuzluk
Bu sorunu kısa sürede depresyona neden olur. Uyku sorununun neden olduğu halsizlik ve duygusal çalkalanmalar genellikle zararlı gıdalara düşkünlüğüne neden olur.

su  içtiğinde kilo alacağını zannedenler

Bağışıklık sistemindeki sorunlar

Bağışıklık sistemindeki yanlış çalışma problemi insülin direnci olmak üzere, tiroid sorunları, gıda duyarlılığı, mide ve bağırsak sorunları gibi pek çok sorunu beraberinde getiriyor. tüm bu etkenler ise kilo alımını tetiklediği gibi sağlığı da negatif yönde etkiliyor. Uzmanlar bağışıklık sistemini bozan etkenlerin teşhis edilip onarıldıktan sonra kilo problemininde ortadan kalkabileceğini ifade ediyor.

Kilo Probleminde İnsülin Direncinin Payı Büyük

Eğer insülin direnci söz konusuysa kolay kilo alıyor ve zor kilo veriyor olabilirsiniz. İnsülin direncinin zararları tabiki sadece kilo aldırmakla kalmıyor pek çok sağlık problemine neden oluyor. İnsülin direncine neden olan en önemli faktör ise, fast food ve fruktoz şuruplu meşrubatlar.

Sindirim Sorunları

Sindirim enzimlerinizin yetersiz ise aldığımız gıdaları özümseyemeyiz. Kendimizi güçsüz hissederiz. Bu defa karbonhidratlara yöneliriz. Dolayısıyla beslenme kalitemiz gün geçtikçe düşer ve hayati önem taşıyan vitaminler, mineraller ve amino asitler gittikçe azalır. Sonuç olarak sağlığımız ve kilo dengemiz bozulur.

 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: