Menopoz Döneminde Az Yağlı Süt Faktörü

Makaleler > Kadın

Menopoz Döneminde Az Yağlı Süt Faktörü

Kadınların kalsiyum ihtiyacının arttığı ve kilo almaya oldukça yatkın olduğu menopoz döneminde gerekli tüm mineral ihtiyacını az yağlı sütün arşılamaktadır.Uzmanlar, az yağlı sütün sağlıklı bir menopoz dönemi geçirmek için önemli bir besin olduğunun üstünde duruyor.

sütün menopoz üzerindeki etkisi

Genellikle 40 yaşından sonra görülen menopoz, sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla dert olmaktan çıkıyor. Bu dönemde vücudun kalsiyum ihtiyacının arttığına dikkat çeken uzmanlar, bunun yanında kilo almaya yatkın bir dönem olduğundan kilo kontrolünü sağlamak, obezite ve yüksek kolesterol riskini azaltmak için de az yağlı sütün içilmesi gerekitiğine dikkat çekiliiyor. İnsan fizyolojisinde kalsiyum deposu oluşturulması için sütün düzenli birşekilde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, menopoz dönemlerinde vücut oldukça fazla miktarda kalsiyuma ihtiyaç duyar. Yeterli kalsiyum alınmaması halindeyse kemiklerdeki kalsiyum vücut tarafından kullanılmaya başlar. Bundan dolayı, kemik erimesine yani osteoporoz’a neden olabilir. Menopoz döneminde bu riski azaltmanın en kolay yolu ise düzenli olarak az yağ süt tüketmektir.

Az yağlı sütün protein, kalsiyum ve fosfor bakımından oldukça zengin olduğunu belirten uzmanlar, kolesterolü ve doymuş yağ miktarı, tam yağlı sütlere oranla oldukça az olduğunu yineliyor. Bu nedenle, özellikle kilo sorunu olan kadınların kesinlikle bu dönemde az yağlı süt içmesi gerekiyor. Böylece süt sayesinde bu zorlu dönem olduğundan çok daha az sıkıntıyla atlatılabiliyor. Az yağlı süt bunların yanında besin değerlerini korurken, mineral açısından tam yağlı sütlerden daha zengin olduğunu ve günde ortalama iki bardak tüketilmesi gerekiyor. Az yağlı sütlerde bulunan mevcut kalsiyumun metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına da yardımcı oluyor.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: