Yağ Bezeleri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Yağ Bezeleri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Vücudun çeşitli yerlerinde meydana gelen yağ bezeleri; genellikle hastalar tarafından kanser oldukları düşünülür. Aslında bir tümor olan yağ bezeleri her ne kadar zararsız gözükselerde uzman hekime başvurulmalıdır.

Yağ Bezeleri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Yağ Bezeleri Nasıl Anlaşılır ?

Ense, sırt, kollar ve bacaklarda, hatta yüzde ve hatta göz çevresinde meydana gelen yağ bezesi, vücutta sonradan meydana gelen kitleler şeklinde kendini gösterir. Tıp dünyasında,“Lipom” olarak tanımlanır. dokunulduğunda yumuşak hareketli bir kitle şeklindedir. Yağ bezeleri zararsız olmalarına rağmen başka bir hastalığın habercisi olabilmektedir. bu yüzden uzman bir hekime başvurmakta yarar vardır. Uzmanlar, kişin yağ bezesine asla müdahale etmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Aksi takdirde, enfeksiyon riski oluşabilir.

Nasıl Oluşur ?

Sinirler üzerinde baskı uygulayan yağ bezeleri, o bölgede ağrıyla beraber kendini göstermeye başlar. Yaşa bağlı olarak, saç derisinde ya da özel bölgelerde görülebilen bezeler, iltihap kaptığı zaman kızarıklık, yara ve kötü kokulu akıntı oluşturabilir. Yağ bezesinin oluşum nedeni tam olarak bilinmemekle beraber, bir takım tetikleyici rahatsızlıklar vardır.

  • Yüksek kolestrol
  • Kötü beslenme
  • Kıl kökü ilthabı
  • Genetik Faktörler (Kişinin ailesinde yağ bezesi mevcutsa gelecek nesillerde görülme oranı yüksektir.)
  • Metabolik hastalıklar
  • Gün içerisinde hareketsiz durmak ve sürekli oturmak

Yağ bezleri kanser yapar mı ?

Vücudumuzda herhangi bir kitleyle karşılaştığımızda bunun bir kanser belirtisi olduğunu düşünürüz. Özellikle meme kanserinde bu tip kitlelere oldukça fazla denk gelinmektedir. Bu kitelelerin zaralı olup olmadığını anlamak için bir uzmana başvurmakta fayda vardır. Eğer kitle, yağ bezesi ise bir kanser belirtisi değildir. Çünkü yağ bezeleri, İyi huylu tümörlerdir. Ancak bu durum yağ bezesinin tehlikeli olmadığı anlamına gelmez. Yağ bezesinin oluşumunda etkili olan başka bir hastalığa sahip olabilirsiniz veya ilerleyen zamanlarda cildinizde bezeden kaynaklı deformeler meydana gelebilir.

Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Bazı insanlar, yağ bezelerinden kurtulmak için bir hekime başvurmak yerine, bezeyi sıkmaya bir cisimle patlatmaya çalışır. Fakat bu yöntemle kişi iltihap ve enfeksiyon kapabilir. Bunu yerine bir hekime başvurabilir sorunu kökten çözebilirsiniz. Kalıcı bir çözüm için yağ bezesini ameliyatla aldırabilirsiniz.

 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: