Havuç Hakkında Bilinmeyenler

Makaleler > Cinsel Sağlık

Havuç Hakkında Bilinmeyenler

Salataların olmazsa olmazlarından olan havucun bilinmeyen birçok faydası vardır. Göze olan yaralarıyla bilinen havuç; kozmetik ve konserve gibi birçok ürünün içerisinde bulunur. biribirinde farklı farklı sektörlerde kullanılan havucun sağlığımız için bilinmeyen yaralarını sizler için derledik.

Havuc hakkında bilinmeyenler

Havucun Tarihçesi;

ilk olarak 10. yy’da anadoludan avrupaya yayılmaya başlamıştır. 10. yy’da Persler havucu tanımışlar 13-14.yy’larda Çin’e götürmüşlerdir. Yazar İBN-AL AVAM 12. yyy’da yazdığı kitabında 2 havuç çeşidini tanımlanmıştır. Havucun buradan Kuzeybatı Avrupa’ya yayıldığı tahmin edilmektedir. Kültür havucunun 13. yy’da İtalya’da, 14.yy’da Fransa,Almanya ve Hollanda’da, 15. yy’da İngiltere’de yetiştirildiği düşünülmektedir. 16. yy’ın sonların da Avrupa ve Arap ülkelerinde sarı ve mor tipteki havuçlar yetiştirilmeye başlanmıştır.Günümüzde; Akdeniz, Afrika ve Amerika'da yetiştirir ve 60 kadar çeşidi bulunur. maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, sebze olarak yetiştirilen iki yıllık otsu bir kültür bitkisidir

Havucun Faydaları;

Gücünüz Havuçla Arttıtın

Havucun bilinmeyen birçok faydası bilinmektedir. Gerek sağlığımız için gerekse cildimiz için son derece önemlidir. A vitamini bakımından oldukça zenginolan havuç içerisinde birçok vitamin ve minerali barındırır. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre; havucun hem düşünme gücünü artırdığını hem de iktidarsızlığa karşı önleyici güç olduğunu ortaya koymaya başlamıştır. Aynı zamanda havuç, cinsel dürtüyü de artırma özelliğine sahiptir.

Havuç hakkında bilinmeyenler

Havuç, Göz Sinirlerine iyi Geliyor

Havucun gözlere faydalı olduğu ve gece görüşünü artırdığı yönünde yaygın bir inanış vardır. Gerçekten de havucun içindeki A vitamini (beta-karoten), gözün sinir (retina) tabakasındaki hücreler için gereklidir. Bu ışık algılayıcılar, ciddi A vitamini eksikliğinde fonksiyon görmez ve gece körlüğü oluşur.

Havuç Yağıyla Bronzlaşın

Havuç yağı, havuç özünden edilen edilen cildi besleyici, bir o kadar da faydalı yağ türüdür. İçerisinde A, B1, B16 gibi vitaminlerini barındırır. Saç bakımı ve Cilt bakımı ürünlerinde kullanılan havuç yağı, aynı zamanda yazın bronzlaşmak için cilde sürülen bir yağ haline gelmiştir. Bebe yağlarının içerisine boşalttığınız bir küçük kavanoz havuç yağı ile hem cildiniz nemlenecek, hem hızlı ve kararlı bir şekilde bronzlaşabilirsiniz.

 

 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: