Sağlık Turizmi İle Türkiye'deki Hastaneler Dolacak

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Sağlık Turizmi İle Türkiye'deki Hastaneler Dolacak

Sağlık turizmi, bir ülkenin vatandaşının başka bir ülkeye belirli nedenlerle sağlık hizmeti almak için go ülkeye gitmesine denir.  Dünyada 100 milyar dolar seviyesine ulaşan, sağlık truzimi; ülkemizde  pek çok avantaja sahiptir.Türkiye’nin sağlık tuzminde iyi olmasının en büyük nedenleri ise; hastane ve kadro kalitesinin yeterli olması ve coğrafi konumunun yanında fiyat olarakta önemli avantajlarının olmasıdır.
 
 
Türkiye’de Sağlık Turizm’i Ne Durumda?
Son yıllarda en hızlı gelişen sektörlerden birisi olan sağlık turizminin ekonomiye getiriside oldukça yükseldiği biliniyor. Buna rağmen, güneş, kum ve kültürel aktiviteler için gelen turist sayısına göre oranladığımızda rakamlar oldukça düşük, 2017’de gelen 32 milyon turistin sadece  %0.55’i sağlık için ülkemize ziyaret etmiş durumdadır. Bunun yanında, tatil için gelen bir turist ortalama 650 dolar harcarken, bu rakam sağlık hizmeti için gelen turistlerde ortalama 8-9 bin dolar civarındadır. 2017 yılında gelen 765 bin sağlık turistinden 7.2 milyar dolar gelir elde ediidiği bilinirken bu yıl ise beklenti 8 milyar dolar civarındadır.
 
2017 Yılında 100 Bin Turist Saç Ektirmek İçin Geldi
Kontrol edilebilen rakamlara göre 100 binden fazla sadece saç ektirmek için Türkiye’ye geliyor. Türkiye bu konuda en iyilerden birtanesi, bunun yanındada fiyat avantajı oldukça ön plana çıkıyor.
 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: