Ofis Çalışanlarına Beslenme Önerileri

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Ofis Çalışanlarına Beslenme Önerileri

Çalışanan insanların günlük hayatının büyük bir bölümü ofislerde geçiyor. Beslenme ihtiyacının önemli bir bölümünün de ofislerde, çalışma alanına yakın yerlerde karşılanırken, günlük koşuşturmalar arasında özellikle ofis çalışanları çoğu zaman yemek yemek için fırsat bulamıyor. Ancak uzmanlar çalışma hayatında güçlü bir fiziksel ve mental performans adına beslenmenin önemini vurguluyor.

Ofis Çalışanları İçin Beslenme Önerileri

Yapılan işin niteliğine göre, çalışanın toplam besin ihtiyacı kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Temel yaklaşım olarak düzen ve denge benimsenerek ihtiyaca uygun bir beslenme planı uygulanması gerekmektedir.

Simitle Kahvaltı Yapmayın

Günün enerji dengesini oluşturmak ve korumak açısından baktığımızda kahvaltı, en önemli öğündür. Ofis çalışanları çoğunlukla bu öğünü atlar ve simit gibi yiyeceklerle beraber tükettikleri içeceklerle geçiştirmektedir. Fakat, günün ilk öğünü olan kahvaltı sadece karbonhidrat ve yağ içeren besinlerden değil, protein, lif, vitamin ve mineral kaynağı besinlerin de olduğu bir öğün içeriğine sahip olmalıdır. Direk simit ve içecekten oluşan bir kahvaltıdansa yerine peynirli bir sandviç ve içecekle veya bir meyveyle yapılması çok daha sağlıklı olacaktır.

Bisküvi ve Hamur İşlerinden Uzak Durulmalı

Ofis çalışanları tarafından en çok yapılan hatalardan biriyse sağlıksız atıştırmalıkların olduğu ara öğünlerdir. Yanınızda ofisinize götürebileceğiniz taze ve kuru meyveler, küçük hazırlanmış sandviçlerve kuruyemişler; yağ, şeker ve undan oluşan çoğu yiyecekten çok daha sağlıklı, bir seçenek olacaktır. Ofiste ara öğünlerde seçenek sunan yiyecek- içecek otomatları oldukça yaygın bir şekilde bulunuyor. Bu otomatlarda da şeker içermeyen sağlıklı yiyeceklerde bulunuyor.Ofiste ikram edilen, kuru pasta ve hazır gıdalara dikkat edilmesi oldukça önemli bir nokta, sağlıksız ve kalorili olabilen bu besinlerin sağlıklı seçeneklerden oluşması gerekiyor. Doğum günü kutlamalarında veya toplantı ikramlarında ki bu sağlıksız yiyecekler yerine taze veya kuru meyveler ve kuruyemişler tercih edilmelidir.

Su Tüketimine Dikkat Edin

Günlük sıvı ihtiyacı sadece kahve gibi içeceklerden olmamalı, mutlaka su içilmelidir. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız, az şekerli limonata gibi fresh içeceklerde tüketebilirsiniz.

Mutlaka Spor Yapılmalı

Ofisteki çalışma hayatında masa başında oldukça fazla zaman geçiriyoruz, inaktif bir hayata yönlendiren bu durum, fiziksel aktivitenin arttırılması şart bu nedenle spor yapmak, hem çalışma hayatının getirdiği stresle baş etmeyi sağlarken, diğer bir taraftan fiziksel aktivite ihtiyacımızıda karşılar.

 

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: