Kanser Tedavisinde Doğal Çözümler

Makaleler > Kanser

Kanser Tedavisinde Doğal Çözümler

Kanser gibi bir hastalığı, tek başına  tedavi edebilecek mucizevi bir bitki veya besin yoktur. Fakat, tedavi sırasında destekleyici besinler ve kanser riskini azaltan beslenme seçimleri vardır. Peki bu besinler nelerdir?

kansere doğal çözümler

Zerdeçal

Antioksidan etkisi bulunan zerdeçal, bağışıklık sistemini düzenleyip, kan şekerini düşürücü birtakım etkilere sahiptir. Ancak, şu ana kadar bu konu hakkında yapılan çalışma sayısı oldukça azdır. Bu nedenle, elimizde kanseri önlediği veya iyileştirdiği yönünde bir kanıt bulunmamaktadır. Fakat, bilinen bir yan etkisi bulunmadığı için kanser hastaları da (kemoterapide bazı ilaçlarla etkileşimi olabileceğinden mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.) sağlıklı bireyler de rahatlıkla kullanabilirler. Özellikle ağız ve boyun bölgesinden radyoterapi alan bireylerde sandal ağacı yağı ve zerdeçal içeren kremlerin deride soyulma ve eritem üzerinde faydalı olduğu saptanmıştır. Bundan dolayı, zerdeçal kanseri tek başına tedavi edemez. Ancak, bağışıklık sistemi üzerinde pozitif etkisi nedeni ile kanserin tedavisi esnasında kullanılmaktadır.

kansere doğal çözüm; kefir

Kefir

Sütün 50 civarındaki bakteri ve maya ile fermente edilmesiyle elde edilir. Orta asya’da uzun yıllardır kullanılan probiyotik özellikleri olan bir içecektir. Yapılan araştırmalara göre(hayvanlar üzerinde), kefirin kanser hücreleri üzerinde olumlu etkisinden söz edilmektedir. Ancak, yine insanlarda kanseri tedavi ettiğine dair hiçbir çalışma bulunmamaktadır. Bağışıklık sistemi üzerinde olan olumlu etkilerini göz ardı etmemek gerekir. Bilinen bir yan etkisi bulunmayan bu içeceğin günde iki kez tüketilmesini kemoterapi ve radyoterapi gören hastalara destek olarak önerilmektedir.

Ek bir bilgi olarak, sağlıklı kişilerin düzenli olarak kefir tüketmesi bağışıklık sistemini pozitif etkilemektedir.

kansere doğal çözüm: zakkum

Zakkum

İlk kez 1970’li yıllarda duyulmaya başlanan zakkum, “kanserde mucize” başlıkların öncüsü olarak gündemi işgal etti. Yüzlerce umutsuz hastanın iyileşmesi haberleriyle beraber Marmaris bir şifa kapısı olarak görüldü. O dönemde bir çok hasta standart tedavilerini bırakıp zakkum ile tedavi olmaya yönelmeye başladı. Fakat, istenmeyen sonuçlar artınca sağlık bakanlığı sınırlayıcı önlemler aldı. Üstelik 1992 de ilaç patentli ABD kökenli PharmaceuticalVenturecThrust adlı şirket tarafından satın alınan mucize ilaç yabancılara kaptırıldı. Ancak laboratuvar çalışmalarında, bazı kanser hücreleri dizi üzerinde öldürücü ve büyüme engelleyici bir etki yaptığı, bunun yanında, prostat hücrelerinin radyoterapiye duyarlılığını artırdığı iddia edilen ilacın sadece faz 1 çalışması yayınlandı. Kanser hastalığına sahip kişiler üzerinde etkisi faz 2 ve 3 çalışmalarda kanıtlanabilse, patenti alan firmayı dünyada 1 numara yapacak olan ilaç her nedense yıllar sonra kanser tedavisi için olmasada, bağışıklık sistemini güçlendirici olarak piyasaya çıkartıldı.

Kanseri önlediği iddia edilen, ancak üzerinde yeterli bilimsel bir çalışmanın olmadığı doğal besinler;

  • Sarımsak
  • Kırmızı meyveler
  • Üzüm
  • Ceviz
  • Kırmızı turp
  • Keten tohumu
  • Brokoli, karnabahar, lahana
  • üzüm

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: