Güneş Yanıklarına Dikkat!

Makaleler > Cinsel Sağlık

Güneş Yanıklarına Dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle vücudumuzda belirli değişiklikler meydana gelir. Havanın sıcak olmasından dolayı, vücut ısımız artar ve sürekli terleriz. Bu nedenle de her zamankinden daha fazla su tüketmemiz gerekmektedir. Sürekli sıvı kaybı kan basıncında düşmeye ve kalbin daha hızlı atmasına neden olur. Peki bu sıcak havalarda nelere dikkat etmeliyiz? Bebek ve çocuklarımızı nasıl korumalıyız? detaylar haberin devamında  

güneş yanıklarına karşı ne yapmalıyız?

Sıcak havalarda kalbe düşen yük arttığından dolayı koroner kalp hastalığı olan bireylerin ağrıları tetiklenebilmektedir. Kalp yetmezliği olan kişilerde kalbin normal düzeyde kasılmaması, pompa görevini yapamaması nedeniyle serin yerlerde durulması oldukça önemlidir. Ayrıca, bu dönemde idrar sökücü ilaçların su kaybına neden olacağından bu dönemde doktorların izinleriyle bırakması gerekmektedir.

Alkol ve Kahveye Dikkat

Özellikle 11.00 -14.00 arasında dışarıdayken alkolden kaçının. Kalp atışı hızını ve tansiyonu arttırıcı etkisinden dolayı sıcakta alkol almak ciddi problemlere yol açmaktadır.1 bardaktan fazla içilen kahve, nabzın hızlanmasına, bunun sonucunda da kalbin yorulmasına neden olmaktadır. Böylelikle ritmi ya da kalp krizini tetikleyen süreç başlamış olur.

güneş yanıklarına karşı nasıl önlem alabiliriz?

Bebek ve Çocukların Sıvı Tüketimi

Bebekler ve küçük çocukların ter bezleri erişkinlerden daha az bulunmaktadır. Bu nedenle, çocuklar yazın yüksek sıcaklardan daha çok etkilenmektedirler. Bu bakımdan, küçük çocuk ve bebeklerin düzenli su içmeleri, ince giydirilmeleri ve serin tutulmaları önemlidir. vücutlarının soğutma kabiliyeti yeterince gelişmemiş olduğundan dolayı, bebek ve çocuklarda sıcak basması ve sıcaklıkla ilişkili rahatsızlıklar çabuk gelişmektedir.

Güneş Kremi Kullanın

6 aydan küçük bebeklerin direkt olarak güneş ışığından uzak durması gerekmektedir. Özellikle bebeklerin derilerinde güneşten koruyucu melanin pigmenti çok az bulunur. Bundan dolayı, sıcak havada dışarı çıkıldığı zaman bebek arabasına güneşlik takılmalıdır. Güneş koruyucu faktörü en az 30 faktör olmalıdır. Özellikle çocuklar için özel olarak üretilen güneş kremleri bu konuda oldukça etkilidir. Düzenli olarak havuz ve denizde yüzmeleri serinlemeleri için idealdir. Güneş yanıkları çocuklarda dahi, cilt kanseri riskini arttırmaktadır. Bundan dolayı, belirli aralıklarla güneş kreminin tekrar sürülmesi gerekmektedir. Özellikle acil bir durum yoksa güneşin dik açıyla yeryüzüne düştüğü 11-14 saatleri arasında bebeklerin dışarı çıkarılması önerilmemektedir. Yara olan bölgelere en az 50 faktör güneş kremi kullanılması gerekirken, bebeğinizin kıyafetleri, vücut ve kafasını örtecek şekilde olmalıdır.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: