Diş Bakımınıza Önem Vermezseniz İmplamantınızı Kaybedebilirsiniz

Makaleler > Sağlıklı Yaşam ve Fitness

Diş Bakımınıza Önem Vermezseniz İmplamantınızı Kaybedebilirsiniz

İmplantlar, kemik içerisine yerleştirilen yapay diş kökleridir ve etrafında doğal dişler gibi diş eti ile örtülür. Günümüzde diş eksikliği tedavisi için yapılan uygulamalar oldukça başarılıdır. Fakat, İmplamantların uzun ömürlü olması için, etrafındaki diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Peki diş etlerinin sağlıklı olabilmesi için ne yapmak gerekmektedir?

Diş etlerinize önem vermezseniz implantınızı kaybedebilirsiniz

Diş Eti Kanamaları

Diş eti kanamaları, diş eti hastalıklarının en önemli belirtilerindendir. Doğal dişler veya implantların çevresinde, diş fırcalanırken, sert gıdalar yerken veya kendiliğinden oluşan bir kanama varsa hemen müdahale edilmesi gerekmektedir. Diş eti rahatsızlıkları doğal diş kaybına neden olduğu gibi implant kaybına da neden olmaktadır. Özellikle doğal dişlerini, diş eti rahatsızlıklarıyla kaybeden bireyler, implantlarının çevresinde de diş eti hastalığı olabileceğini bilmelidir. Bu nedenle ağız bakımlarına özen göstermeleri şarttır.

Düzenli Doktor Kontrolü

Genellikle ağız bakmının yeterli yapmayan bireylerde görülen bir rahatsızlıklıktır. İmplamantların etrafı düzenli ve doğru şekilde temizlenmediğinde, bu bölgelerde biriken gıda maddeleri ve oluşan plak içerisindeki mikroorganizmalar, diş etinde enfeksiyona neden olabilmektedir. İlk aşamada problem tespit edildiğinde diş eti tedavisi ile tamamen iyileşebilmektedir. Fakat, ihmal edildiğinde bu enfeksiyon kemiğe yayılmaya başlayabilmektedir. İmplantların çevresinde bulunan kemiklerde kayıp başlar. Böylece implantların kaybına giden bu süreçte başlamış olur. Bu nedenle hekimin önerileri doğrultusunda, doğru bir fırçalama ve ara yüz temizliği yapılmaktadır.

En Önemli Dişlerinizi Düzenli Fırçalamak

Dişlerin düzenli fırçalanması ve diş ipi kullanımı, diş etlerinin sağlığı açısından çok önemlidir. Dişlerin fırçalanmadığı 12 saatin sonunda diş taşlarının ilk hali olan plaklar oluşmaya başlamaktadır. Plak oluşmaya başladıktan hemen sonra bakteriler birikmeye başlar. Bu bakterilerse diş etinin daha kırmızı ve daha hassas olmasına sebep olurlar. Diş üzerinde biriken plaklar zamanında temizlenmediğinde, tartara dönüşecektir. Ancak tartarlar kişnin kendisii tarafından temizlenemezler. Bu nedenle, tartarı temizlemek için diş hekimine başvurmak gerekecektir. Temizlenmeyen tartarlar ileriki dönemlerde, implantı olan kişilerin implantlarını erken kaybetmesine neden olacaktır.

Ayrıca diş eti üzerine yerleşen bakteriler diş çürüklerine neden olurlar. Ağıza yerleşen bu bakteriler, menenjit gibi pek çok ciddi hastalığa sebep olan bakterilerle aynıdır.

İstek ve Önerileriniz

Ad Soyad:

Email:

Konu:

Mesajınız: